Historisk silhus på dammen ved Steinbruvann

Fra 1936 til 1971 var Steinbruvann drikkevannskilde og stengt for bading og fisking. Men vannet ble demmet opp før år 1800, og i silhuset på dammen finnes innskripsjoner med årstallene 1795, 1875 og 1935. Røverkollen (401 moh.) og TV-masten ligger på grensen mellom Oslo og Nittedal kommuner, og masten er et kjent landemerke, godt synlig i vid omkrets på linje med Tryvannstårnet, Kikuttoppen og Varingskollen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Aug 2012

Bruløkka bader i sensommersol

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 10887 viser omtrent samme motiv som dette, men med rimfrost og tendenser til tåke. På denne sene augustdagen var tanken på kommende høst og vinter fjern, solen varmet nesten for godt i oppoverbakkene på Kongeveien. Selv om det var en vanlig mandag utenfor ferien, var det folk på hyttene her, folk som nøt solen med sommerlig påkledning. Ble dette årets siste sommerdag?

27 Aug 2012

Solstråle gjennom setet til en gammel høyrive

Av Odd Tore Saugerud

Enkelte ganger overmannes det saklige i denne fotografen, og lysspill og linjer overtar. Muligheten i et skyggemønster med huller i på bakken måtte bare utforskes med lavt froskeperspektiv og vid vidvinkel. Dette ble resultatet.

27 Aug 2012

Frøshaug: et lite landbruksteknisk museum

Av Odd Tore Saugerud

Gårdsdriften på Frøshaug er forlengst slutt, men en slåmaskin og en høyrive, begge for hestedrift, står til utstilling og som minne langs Kongeveien. Det er litt rart å tenke på at jeg kjørte en tilsvarende slåmaskin så sent som i 1965, men da med en parafindrevet Gråtass som trekkraft i stedet for hest.