Øskjevallseter 2012: et studie i forfall

Dette bildet viser en oversikt over Øskjevallseter sett fra fra sydvest en strålende sensommerdag 2012. Det er interessant å sammenligne det med bilde nr. 7062, som viser setra sett fra omtrent samme sted 17. mai 2007. Halvparten av det nærmeste huset til venstre for flagget har rast fullstendig sammen, og på huset rett over flaggstanga har halve taket rast sammen, døra har mistet feste og fungerer nå som sauestengsel.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Aug 2012

Historisk silhus på dammen ved Steinbruvann

Av Kjersti von Krogh

Fra 1936 til 1971 var Steinbruvann drikkevannskilde og stengt for bading og fisking. Men vannet ble demmet opp før år 1800, og i silhuset på dammen finnes innskripsjoner med årstallene 1795, 1875 og 1935. Røverkollen (401 moh.) og TV-masten ligger på grensen mellom Oslo og Nittedal kommuner, og masten er et kjent landemerke, godt synlig i vid omkrets på linje med Tryvannstårnet, Kikuttoppen og Varingskollen.

27 Aug 2012

Bruløkka bader i sensommersol

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 10887 viser omtrent samme motiv som dette, men med rimfrost og tendenser til tåke. På denne sene augustdagen var tanken på kommende høst og vinter fjern, solen varmet nesten for godt i oppoverbakkene på Kongeveien. Selv om det var en vanlig mandag utenfor ferien, var det folk på hyttene her, folk som nøt solen med sommerlig påkledning. Ble dette årets siste sommerdag?

27 Aug 2012

Solstråle gjennom setet til en gammel høyrive

Av Odd Tore Saugerud

Enkelte ganger overmannes det saklige i denne fotografen, og lysspill og linjer overtar. Muligheten i et skyggemønster med huller i på bakken måtte bare utforskes med lavt froskeperspektiv og vid vidvinkel. Dette ble resultatet.