Hula i Lensmannsdalen: taterhule eller krystallhule?

Hula i Lensmannsdalen er dannet av gassbobler i lavaen som utgjør berggrunnen i dette området. I taket på hula finnes det krystaller, som har gitt hula det alternative navnet Krystallhula. Ikke så greit å se disse uten godt lys, så vi fikk nøye oss med å nyte mangelen på utsikt og innsikt, som sikkert eventuelle taterfolk nok hadde satt pris på.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Aug 2012

Taterhula i Lensmannsdalen

Av Odd Tore Saugerud

Taterhula i Lensmannsdalen, det høres ganske spennende og litt selvmotsigende ut. Men Lensmannsdalen ligger i Hansemarka inneklemt mellom Bergsåsen og Furuåsen, og er både trang og ikke direkte lett tilgjengelig, så det var vel rimelig at taterfolk kunne slenge innom her.

29 Aug 2012

Kjentmannshåndboka 2012-14: Under fire dager igjen!

Av Odd Tore Saugerud |

Under fire dager igjen til neste kjentmannshåndbok. Men på våre turer i Marka har vi allerede dumpet borti to av de nye postene. Her møtes håndboken 1990-92 og en av postene 2012-14. Det er grunn til å glede seg!

27 Aug 2012

Øskjevallseter 2012: oversikt og status

Av Odd Tore Saugerud

Dette bildet, tatt fra nordvest, sammen med bilde nr. 17094, tatt fra sydvest, gir en oversikt over de mest sentrale av de gamle bygningene på setra og gir en slags status for tilstanden i august 2012.