Portrett av en stålorm

Det nærmer seg høst, og da er det ofte man treffer krypdyr på vandring. Kjøligere vær gir lavere fart, og etterhvert søker de også trygge overvintringssteder. Denne dagen traff vi tre stålormer og en firfisle. Denne stålormen på Bergsåsen lot seg villig fotografere med vidvinkelobjektiv, men trakk inn den spillende tunga når kameraet kom på skuddhold.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Aug 2012

Bjørnehiet på Hagahogget

Av Odd Tore Saugerud |

I en kløft på Hagahogget er det også en gasslomme. Denne går 3-4 meter inn i berget på den ene siden. I følge kilder som Asker Turlag er denne hulen tidligere brukt til hi av bjørn, med andre ord et ekte bjørnehi. Vi prøvelå det ikke, men det så ut til å passe best til mindre bjørner. Et populært turmål for barn i følge med voksne, og kjentmannspost nr. 2 i perioden 1990-92.

29 Aug 2012

Hula i Lensmannsdalen: taterhule eller krystallhule?

Av Odd Tore Saugerud

Hula i Lensmannsdalen er dannet av gassbobler i lavaen som utgjør berggrunnen i dette området. I taket på hula finnes det krystaller, som har gitt hula det alternative navnet Krystallhula. Ikke så greit å se disse uten godt lys, så vi fikk nøye oss med å nyte mangelen på utsikt og innsikt, som sikkert eventuelle taterfolk nok hadde satt pris på.

29 Aug 2012

Taterhula i Lensmannsdalen

Av Odd Tore Saugerud

Taterhula i Lensmannsdalen, det høres ganske spennende og litt selvmotsigende ut. Men Lensmannsdalen ligger i Hansemarka inneklemt mellom Bergsåsen og Furuåsen, og er både trang og ikke direkte lett tilgjengelig, så det var vel rimelig at taterfolk kunne slenge innom her.