Halo over gammel radarkuppel

Dagen begynte med strålende sol, men etter hvert kom det et økende kjøligere drag, og det skyet over. Den svake haloen viser at det er iskrystaller i lufta, og bærer bud om væromslag, gjerne til regn. Og det stemte.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Aug 2012

Før militært område, nå beitemark for sau

Av Odd Tore Saugerud

På en av toppene på Bergsåsen lå det inntil 1991 et NIKEbatteri. Etter dette kom det en værradar, som nå også er fjernet. Nå er gjerdene rundt området fjernet, og sauene har overtatt kommandoen.

29 Aug 2012

Portrett av en stålorm

Av Odd Tore Saugerud |

Det nærmer seg høst, og da er det ofte man treffer krypdyr på vandring. Kjøligere vær gir lavere fart, og etterhvert søker de også trygge overvintringssteder. Denne dagen traff vi tre stålormer og en firfisle. Denne stålormen på Bergsåsen lot seg villig fotografere med vidvinkelobjektiv, men trakk inn den spillende tunga når kameraet kom på skuddhold.

29 Aug 2012

Bjørnehiet på Hagahogget

Av Odd Tore Saugerud |

I en kløft på Hagahogget er det også en gasslomme. Denne går 3-4 meter inn i berget på den ene siden. I følge kilder som Asker Turlag er denne hulen tidligere brukt til hi av bjørn, med andre ord et ekte bjørnehi. Vi prøvelå det ikke, men det så ut til å passe best til mindre bjørner. Et populært turmål for barn i følge med voksne, og kjentmannspost nr. 2 i perioden 1990-92.