Flyshow over Oslo: Vampire

Man kan vel spørre hva DeHavilland Vampire har med Markadatabasen å gjøre, men det er faktisk to koblinger: 1) Det er flott utsikt til flyshow (slik som her fra Gråmagan), men litt lang avstand, 2) På slutten av 1950-tallet sto det en Vampire på Ringkolltoppen rett utenfor flyverhytta der. Den ble raskt herpet, men slik så den altså ut. Noen kilder oppgir at det var en Spitfire, men det var det altså ikke. Beklageligvis har jeg ingen bilder av originalen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Sep 2012

Klatring: ikke bare for ungdom

Av Odd Tore Saugerud

Mens vi ved den navnløse bygdeborgen på Kolsås ventet på flyshowet over Oslo, så vi denne ikke helt unge klatreren kose seg i øststupene. Det viste seg etter hvert at det var Knut Støren, nylig avgått styremedlem i Den Norske Turistforening. Vi fikk en lang prat om rekruttering av allerede aktive ved å tøye grenser kontra rekruttering av de som burde komme seg ut, eksempelvis ved turorientering eller Kjentmannsmerket. Som seniorer hellet vi nok sterkt i retning av sterkere fokus på det siste.

01 Sep 2012

Rast på Haukåsen 357 moh.

Av Torgeir Stenstad

Landskapet er blitt åpent og flott her oppe etter hugst på toppen. Sørover fra rasteplassen kan vi nå se helt til Oslofjorden, og det var flere som tok en hvil her i finværet i dag.

01 Sep 2012

Branntårnet i nye omgivelser

Av Torgeir Stenstad

Friluftsetaten har drevet med hugst rundt radaren for å bedre signalene til flytrafikken. Og plutselig er landskapet blitt åpent og fint, med god oversikt.