Elgåsen: ned nordryggen 'til Forfoten

Nordryggen av Elgåsen er grei å komme ned, kanskje med unntak av den siste stupaktige biten til bekken fra Sølvputten til Forfoten. Men så blir det bløtmyr og gørrhøl i sydvestenden av Forfoten. Sikkert fint på vinterføre, men de rødmerkede løypene er ikke så trivelige sommerstid, og utenom løypene er det både hufsete og krattfylt, og smått med stier.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

31 Aug 2012

Elgåsen: toppen og gylden belønning

Av Odd Tore Saugerud |

Elgåsen var kjentmannspost i 1992-94. Posten er vekk, men belønning vanket det likevel på toppen. I håndboken anbefales det en runde i terrenget for å nyte de små idyllene. Nordsiden er ganske urørt av nyere skogsdrift og har en fin blanding av mosedekke og åpne områder i storskogen.

31 Aug 2012

Elgåsen: hogstfelt gir utsikt

Av Odd Tore Saugerud

Det er mye fin og urørt natur på Elgåsen, men både i vest, syd og øst er det store områder med flatehogst. Fordelen er noe utsikt, som her mot søndre del av Eikebergkollen. Høstfarget gress dekker mesteparten av tørrkvisten og gir fotografen mulighet til å ta et skyggebilde av seg selv.

31 Aug 2012

Elgåsen: typisk krongle-Østmark mot vest

Av Odd Tore Saugerud

Elgåsen nordøst for Durud ligger i et område som ikke er mye besøkt. Starten på adkomsten fra stien mellom Grusbakken og Forfoten er også noe kronglete. Her er utfordringen den siste kløften fra vest. Min kone lot seg ikke overtale til å stille som målestokk i dette området, men stupsidene er minst 5 meter høye. Her må man gjøre som Bøygen, og finne en omvei utenom.