Elgåsen: siste solstreif over Klubbmåsan

Ved foten av Elgåsen i nordvest ligger Klubbmåsan. På myra er det mange tørrgraner, og ved bekken ut av myra er det mosegrodde spor etter beveraktivitet. Kanskje er det en sammenheng? Herfra er det på kartet merket umerket sti mot syd. Den fant vi ikke, men her var det mulig å ta seg opp på Elgåsen med kløfta på bilde nr. 17157 som største hindring.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

31 Aug 2012

Elgåsen: Sølvputten i gyldent lys

Av Odd Tore Saugerud

Ved foten av Elgåsen i nordnordvest ligger den lille idyllen Sølvputten. Forbi denne går både skiløypa til Forfoten og blåstien til Rausjø.

31 Aug 2012

Elgåsen: ned nordryggen 'til Forfoten

Av Odd Tore Saugerud

Nordryggen av Elgåsen er grei å komme ned, kanskje med unntak av den siste stupaktige biten til bekken fra Sølvputten til Forfoten. Men så blir det bløtmyr og gørrhøl i sydvestenden av Forfoten. Sikkert fint på vinterføre, men de rødmerkede løypene er ikke så trivelige sommerstid, og utenom løypene er det både hufsete og krattfylt, og smått med stier.

31 Aug 2012

Elgåsen: toppen og gylden belønning

Av Odd Tore Saugerud |

Elgåsen var kjentmannspost i 1992-94. Posten er vekk, men belønning vanket det likevel på toppen. I håndboken anbefales det en runde i terrenget for å nyte de små idyllene. Nordsiden er ganske urørt av nyere skogsdrift og har en fin blanding av mosedekke og åpne områder i storskogen.