Brennberget: utsikt takket være flatehogst

Brennberget er Lillomarkas høyeste med 441 moh. Det er utsikt i de fleste retninger, men ikke fra samme sted. Her er Hexebergfjellet med steinbrudd synlig omtrent midt i bildet, og Øyeren kan skimtes helt i høyre kant. De havarerte bjørkene er et fristende motiv. Bildet fra samme sted tatt i november 2008 viser at småskogen har vokst bra siden da, og om får år kan utsiktene bli begrenset til det man ser fra jakttårnene i området.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Sep 2012

Post 48 «Syd på Andersrudåsen»

Av Nina Didriksen |

Den nye kjentmannsposten på Andersrudåsen gir fin utsikt over Bindingsvannet.

31 Aug 2012

På en bjørk ved Klubbmåsan: to gullbasser

Av Odd Tore Saugerud |

bilde nr. 17165 kan det mellom sommerfuglene skimtes noe metallisk grønt. Det var én av fire gullbasser. Metallisk grønt i en blanding av skarp sol og dyp skygge lager bare problemer, men nå når solen var vekk, var det fortsatt to gullbasser og et par vanlige skogsmaur igjen. Mer om gullbasser under bilde nr. 16878. På bildet er også grunnen til alle insektene på bjørka synlig: Fra sår i neveren siver det ut sukkerholding bjørkesevje, som er nam-nam for insekter og fint til opplagsnæring for de som skal overvintre.

31 Aug 2012

På en bjørk ved Klubbmåsan: en moskusbukk

Av Odd Tore Saugerud |

Sterkt sollys, bladverk og dype skygger gir ikke bra bilder, så vi tok turen innom bjørka også på tilbakeveien da den lå i skygge. Dette er en trebukk på vei oppover trestammen i god fart, sjekk uskarpe ben. Ifølge insektbøker og Internett kan det ha vært en moskusbukk, som utsondrer moskuslukt om man tar på den. Vi lot den være urørt.