Brennberget: urkjentmannspost?

På et tre litt syd for furua med trigpunktet fant vi denne boksen med stempelpute og kjetting til stempel. Det ser ut til å være samme arrangement som vist i bilde nr. 17098, som Kåre Haug nå har bekreftet at var av de første postene i første generasjon av kjentmannsmerket som startet i 1962. Poster som den er eldre enn den hvite og blå som ble vist på åpningsdagen. Vi fant også rester av rødmalt finerplate i terrenget nær stemplingsboksen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Sep 2012

Brennberget: et hengende trigtårn

Av Odd Tore Saugerud |

Dette er selve toppen på Brennberget. Trigtårnet var festet i furua et godt stykke opp på stammen der den deler seg i en gaffel. Tidens tann gnaget stangen over, og nå har tårnet med det hvite korset hengt slik i noen år. Kjentmannsmerke 2008-10, posten sto da på furua. Nå er det post i Nittedalsturene her.

03 Sep 2012

Brennberget: utsikt takket være flatehogst

Av Odd Tore Saugerud

Brennberget er Lillomarkas høyeste med 441 moh. Det er utsikt i de fleste retninger, men ikke fra samme sted. Her er Hexebergfjellet med steinbrudd synlig omtrent midt i bildet, og Øyeren kan skimtes helt i høyre kant. De havarerte bjørkene er et fristende motiv. Bildet fra samme sted tatt i november 2008 viser at småskogen har vokst bra siden da, og om får år kan utsiktene bli begrenset til det man ser fra jakttårnene i området.

04 Sep 2012

Post 48 «Syd på Andersrudåsen»

Av Nina Didriksen |

Den nye kjentmannsposten på Andersrudåsen gir fin utsikt over Bindingsvannet.