Nordskogtjernet

Når Sørskogen finnes, må det også være en Nordskogen. Atle på Sørskogen sier at Sørskogen først bare ble kalt «Skauen», men så kom «Nordskauen», og da ble «Skauen» til «Sørskauen». Denne lille idyllen er Nordskogvannet mellom Nordskogen og Sørskogen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Sep 2012

Brennberget: urkjentmannspost?

Av Odd Tore Saugerud |

På et tre litt syd for furua med trigpunktet fant vi denne boksen med stempelpute og kjetting til stempel. Det ser ut til å være samme arrangement som vist i bilde nr. 17098, som Kåre Haug nå har bekreftet at var av de første postene i første generasjon av kjentmannsmerket som startet i 1962. Poster som den er eldre enn den hvite og blå som ble vist på åpningsdagen. Vi fant også rester av rødmalt finerplate i terrenget nær stemplingsboksen.

03 Sep 2012

Brennberget: et hengende trigtårn

Av Odd Tore Saugerud |

Dette er selve toppen på Brennberget. Trigtårnet var festet i furua et godt stykke opp på stammen der den deler seg i en gaffel. Tidens tann gnaget stangen over, og nå har tårnet med det hvite korset hengt slik i noen år. Kjentmannsmerke 2008-10, posten sto da på furua. Nå er det post i Nittedalsturene her.

03 Sep 2012

Brennberget: utsikt takket være flatehogst

Av Odd Tore Saugerud

Brennberget er Lillomarkas høyeste med 441 moh. Det er utsikt i de fleste retninger, men ikke fra samme sted. Her er Hexebergfjellet med steinbrudd synlig omtrent midt i bildet, og Øyeren kan skimtes helt i høyre kant. De havarerte bjørkene er et fristende motiv. Bildet fra samme sted tatt i november 2008 viser at småskogen har vokst bra siden da, og om får år kan utsiktene bli begrenset til det man ser fra jakttårnene i området.