Nordskogen: der Lars Husmann bodde

Nordskogen ligger rett nord for Nordskogtjernet. I dag er det bare overgrodde ruiner igjen av husmannsplassen, og skogen er i ferd med å innta vollene. Lars Husmann levde et hardt og arbeidssomt liv her. Han hadde tillatelse til å ha to kyr, men ifølge Atle på Sørskogen måtte han bringe melk og kugjødsel til bonden på Skøyen. Nordskogen var kjentmannspost 2004-06, og posten henger her fortsatt. Ruinen av stua er til høyre for og litt høyere enn posten.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Sep 2012

Nordskogtjernet

Av Odd Tore Saugerud

Når Sørskogen finnes, må det også være en Nordskogen. Atle på Sørskogen sier at Sørskogen først bare ble kalt «Skauen», men så kom «Nordskauen», og da ble «Skauen» til «Sørskauen». Denne lille idyllen er Nordskogvannet mellom Nordskogen og Sørskogen.

03 Sep 2012

Brennberget: urkjentmannspost?

Av Odd Tore Saugerud |

På et tre litt syd for furua med trigpunktet fant vi denne boksen med stempelpute og kjetting til stempel. Det ser ut til å være samme arrangement som vist i bilde nr. 17098, som Kåre Haug nå har bekreftet at var av de første postene i første generasjon av kjentmannsmerket som startet i 1962. Poster som den er eldre enn den hvite og blå som ble vist på åpningsdagen. Vi fant også rester av rødmalt finerplate i terrenget nær stemplingsboksen.

03 Sep 2012

Brennberget: et hengende trigtårn

Av Odd Tore Saugerud |

Dette er selve toppen på Brennberget. Trigtårnet var festet i furua et godt stykke opp på stammen der den deler seg i en gaffel. Tidens tann gnaget stangen over, og nå har tårnet med det hvite korset hengt slik i noen år. Kjentmannsmerke 2008-10, posten sto da på furua. Nå er det post i Nittedalsturene her.