Vestre Kollåsen med bålplass og vid utsikt

Sørmarka har mye til felles med Østmarka, men er flatere. Bare noen få åser er høyere enn 200 moh. Men utsikten er fantastisk og terrenget på toppen er åpent, småkupert og vennlig.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Sep 2012

Vakker høstmorgen i Sørmarka

Av Kjersti von Krogh

Nord i Sørmarka ligger Kollåsen med vakkert kulturlandskap rundt. Kollåsen ruver bare 230 moh., men er et spektakulært, naturvernet område med eventyrskog og mosegrodde fururabber. En tur i dette området bør nytes!

11 Sep 2012

Asker by night

Av Nina Didriksen |

Ved Askers høyeste punkt, Bergsåsen, er det flott utsikt over Askerbygda og Oslofjorden. Dessverre ble det ganske så mørkt for fotografering, men vi gjorde et forsøk. Ute på fjorden glir to store passasjerskip i hver sin retning. Det aller høyeste punktet er egentlig borte ved militærinstallasjonene ca. 400 meter vestover, men utsikten er best her ute. Bergsåsen har kjentmannspost for perioden 2012-14.

11 Sep 2012

På Nysetervollen

Av Nina Didriksen |

Nysetervollen er en gammel og nå gjengrodd setervoll helt vest i Vestmarka, litt sør for Asdøljuvet. Det var mange og bratte oppoverbakker på sykkel, men vel verdt turen. Denne tirsdagskvelden brukte vi til å besøke de tre nye kjentmannspostene i denne marka, og Nysetervollen er post nr. 5 i heftet.