Utsikt fra skrålia mellom Rundkollen og Varpkollen

Det er dårlig med stier i skrålia mellom Rundkollen og Varpkollen i retning Nedre Kolltjern, men bushing i så åpent terreng som dette er en fornøyelse. Her kunne vi nyte utsikten over dalen hvor Hakadalselva går over til å bli Nitelva. Høsten er på vei både i høyden og i dalen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Sep 2012

Livlig i Maridalen

Av Torgeir Stenstad

Sittpå er normalt en rolig husmannsplass nord for Maridalsvannet. I dag var det yrende liv her, idet NM i stafettorientering ble arrangert herfra med løpstrasseer i Dausjømarka. Dette merkelige navnet stammer fra den gang vinterveien til Kristiania gikk forbi her, og kusken kunne igjen "sitte på" etter bakken opp fra fra henholdsvis Dausjøen eller Maridalsvannet.

16 Sep 2012

Typisk Østmarka-terreng

Av Kjersti von Krogh

Blåstien nordover fra Ramstadslottet (394 moh.) går videre over Bjønnåsen (396 moh.), og det er tydelig for turgåere at mot Bjønnåsens topp er det bratt!

16 Sep 2012

Elegant tusenårsvarde på Bjønnåsen (396 moh.)

Av Kjersti von Krogh

Bjønnåsen ligger lengst nord i Østmarka med fin utsikt nordover Rælingen og Lørenskog og inn i Nordmarka. Tusenårsvarden har innstøpt hilsen til fremtidens slekter og er tydeligvis bygget for å vare en stund. Nedstigningen sydover er blant de bratteste i Østmarka.