Øvre Kolltjern: enda et typisk skogsvann

Når det finnes et Nedre Kolltjern som vist på bilde nr. 17290, må det også finnes et Øvre Kolltjern. Og her er det, et ganske typisk skogvann på en flate omgitt av avvekslende skog og myr.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Sep 2012

Nedre Kolltjern: vernet og vakkert

Av Odd Tore Saugerud |

«Trollskog med fyrstikkeskefuruer» sier kjentmannshåndboka 1992-94 om Nedre Kolltjern. Det holder fortsatt stikk, og siden da har dette området blitt en del av Rundkollen naturreservat. Et utmerket sted for en matrast. Bare elgen manglet, men den traff vi litt senere i skogen til høyre for vannet.

15 Sep 2012

Utsikt fra skrålia mellom Rundkollen og Varpkollen

Av Odd Tore Saugerud

Det er dårlig med stier i skrålia mellom Rundkollen og Varpkollen i retning Nedre Kolltjern, men bushing i så åpent terreng som dette er en fornøyelse. Her kunne vi nyte utsikten over dalen hvor Hakadalselva går over til å bli Nitelva. Høsten er på vei både i høyden og i dalen.

16 Sep 2012

Livlig i Maridalen

Av Torgeir Stenstad

Sittpå er normalt en rolig husmannsplass nord for Maridalsvannet. I dag var det yrende liv her, idet NM i stafettorientering ble arrangert herfra med løpstrasseer i Dausjømarka. Dette merkelige navnet stammer fra den gang vinterveien til Kristiania gikk forbi her, og kusken kunne igjen "sitte på" etter bakken opp fra fra henholdsvis Dausjøen eller Maridalsvannet.