Buvassbekken: fløyta

Fra demningen syd i Vrangen renner vannet først ned i Buvann, og deretter videre mot syd til Myra, før den munner ut i Hakadalselva. De første om lag 800 meter etter Buvann er ganske flate og karakteristisk for områder som vanligvis kalles fløyta. Det går en heller fuktig sti/traktorvei på vestsiden av dette området.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Sep 2012

Svanfossen

Av Eivind Molde

Det er flott å se på når Vorma slipper seg ned Svanfossen. Høydeforskjellen her er 3,61 meter. Svanfossen ligger i Fenstad, omtrent midt mellom Mjøsa og Glomma. Svanfoss sluse, like ved fossen, gjør det mulig å passere med småbåter.

15 Sep 2012

Vrangen: vannskille med to demninger

Av Odd Tore Saugerud |

Vrangen er ett av få vann som har to utløp. Lesjavannet er skoleeksempelet, Grisputten (!) i Lillomarka er et annet. Av demningene i Vrangen er den i øst mot Lauvtangen den mest kjente, mens den i syd mot Buvann er godt gjemt og ikke spesielt lett tilgjengelig. Men her er den, intakt med damluke og ratt for betjening av denne. Kjentmannspost 2000-02.

15 Sep 2012

Nedre Blekketjern: utenfor naturreservatet, men vakkert likevel

Av Odd Tore Saugerud

På vei fra Øvre til Nedre Blekketjern krysser man en skogsbilvei, og dermed også nordgrensen for Rundtjern naturreservat. Men det vet ikke vannet, som med høstlige myrfarger er like dekorativt som Øvre Blekketjern, se bilde nr. 17293.