Møte i grenseland

Foreningen ØX hadde den 20.9.12 en arbeidsdag sammen med Østmarkas løypebas Jon Hamre mellom Lyseren og Øyeren, helt ned mot grensen til Spydeberg i Østfold. Der møtte vi helt uplanlagt to karer fra Spydeberg skiklubb som var inne med vedlikehold på løypenettet i grenseområdet mellom Østfold og Akershus. Løypa er en del av den nå sammenhengende maskinpreparerte skiløypa mellom Østmarka og Spydeberg.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Sep 2012

Moldkastet i Vestmarka: de enda mer sørgelige rester av uthuset

Av Odd Tore Saugerud |

Uthuset på Moldkastet lå nede allerede i 2010, og er nå enda mer preget av råte. Men i ettermiddagssola er Moldkastet fortsatt et ganske trivelig sted. Kanskje verdt et besøk før husene faller helt sammen? Kjentmannspost 1992-94.

19 Sep 2012

Moldkastet i Vestmarka: med veggen som tram

Av Odd Tore Saugerud |

Hovedhuset på Moldkastet faller fra hverandre bit for bit. Her har en del av østveggen tatt plassen til det opprinnelige inngangspartiet. Med en skikkelig snøvinter vil kanskje det hele ligge nede neste vår. Kjentmannspost 1992-94.

19 Sep 2012

Moldkastet i Vestmarka: En seng kan ha flere funksjoner

Av Odd Tore Saugerud |

Vi har nå fulgt forfallet av Moldkastet i over ni år. Sammenlignet med tilstanden i 2010 har nå den søndre endeveggen på hovedhuset lagt seg, mens den nordre fortsatt holder seg oppreist ved å lene seg på sprinkelsenga. En innvendig dør sørger for at midtveggen ikke bryter sammen. Kjentmannspost 1992-94