Hundreårig kulturminne i svarte skauen

Økende vannbehov i Oslo på slutten av 1800-tallet gjorde at det i 1899 ble bestemt at Maridalsvannets nedslagsfelt skulle utvides ved vannoverføringer. Tre store tunnel-anlegg ble gjennomført fra 1907 til 1909. For at arbeiderne i tunnelen fra Sølvvika til Trehørningen skulle få hardt tiltrengt luft under det tunge underjordiske arbeidet, ble det laget et synk med ventilator omtrent halvveis. Lokket til nedgangen til tunnelen finnes i dag som et minne om et tungt arbeid med en tunnel som ble fullført i 1908.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Sep 2012

Gammelt og nytt

Av Nina Didriksen |

På Almedalshøgda, 504 moh, sto det en gang et trig.tårn. Bare selve trig.merket i metall og noe råttent treverk er igjen nå (i forgrunnen), sammen med et gammelt og et nytt stemplingspunkt for Skiforeningens distansemerke - samt en kjentmannspost for perioden 2012-14.

24 Sep 2012

Kveld i Marka

Av Nina Didriksen

Solen har akkurat gått ned bak Store Skillingen. I noen få minutter får vi en fantastisk, flammende himmel, det er bare å stå og nyte.

24 Sep 2012

Høstlig utsikt

Av Nina Didriksen

På vei ned fra Branntjernhøgda får en flott utsikt over Store Sandungen, omgitt av Marka i høstfarger. I bakgrunnen til høyre den spisse Sandungskollen.