Høst på Skreikampen

Høstfargene er kommet til toppen av Skreikampen, 698 moh. I dag var det litt tåkete på vei til toppen, men nordøstover var det klarvær. Mjøsutsikten ble dermed sikret.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Sep 2012

Flott høstdag ved Mjøsa

Av Erik Unneberg

Sykkelruten mellom Feiring og Skreia byr på mange fine utsiktspunkter mot Mjøsa. Dette bildet er tatt på Akershus-siden av fylkesgrensen, like ved foten av Skreikampen.

25 Sep 2012

Siste klipp

Av Nina Didriksen |

Varden på Barlindåsen markerer det aller høyeste punktet i Østmarka, 398 moh. Toppen ble besøkt en våt og mørk tirsdagskveld, og ærendet var ærefullt nok: å klippe siste post i høstens kjentmannshefte. Det har bare tatt tre uker, så fotografen undrer seg over om plasseringen av postene har vært "lettere" enn før? 380 km er tilbakelagt på sykkel og til fots, til mange flotte steder i markene rundt Oslo.

25 Sep 2012

Hundreårig kulturminne i svarte skauen

Av Kjersti von Krogh |

Økende vannbehov i Oslo på slutten av 1800-tallet gjorde at det i 1899 ble bestemt at Maridalsvannets nedslagsfelt skulle utvides ved vannoverføringer. Tre store tunnel-anlegg ble gjennomført fra 1907 til 1909. For at arbeiderne i tunnelen fra Sølvvika til Trehørningen skulle få hardt tiltrengt luft under det tunge underjordiske arbeidet, ble det laget et synk med ventilator omtrent halvveis. Lokket til nedgangen til tunnelen finnes i dag som et minne om et tungt arbeid med en tunnel som ble fullført i 1908.