Spennende villmark i Nesoddens indre

Terrenget i Nesoddmarka har mye til felles med Sørmarka, det ligger bare et par hundre meter over havet, men er et vilt og krevende turterreng med dype kløfter og skar, men også med merkete turløyper for både sommer- og vinterbruk. Nesodden På Langs er et populært arrangement både på ski, sykkel og løp, og høstens arrangement var allerede merket over Gaupefjell med start på Myklerud og innkomst i nord på Berger.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Sep 2012

Lille Snellingen: Det mørkner, og regnet kommer

Av Odd Tore Saugerud

Det ble en lang dag i Marka takket være dårlig turkart. Her forlater vi Lille Snellingen akkurat idet det starter å renge. Tilbaketuren til Brovoll ble ganske mørk, og etter hvert også heller våt.

30 Sep 2012

Snellingsmølla: utløpet av Store Snellingen

Av Odd Tore Saugerud |

Utløpet fra Store Snellingen er en ganske grunn «rumpe». I enden av denne lå en ganske lav atthaldsdemning som likevel nok kunne demme opp en anselig vannmengde i det flate landskapet rundt vannet. Det er bare små og tilgrodde rester etter denne demningen.

30 Sep 2012

Snellingsmølla: en ruin i bekken mellom store og lille Snellingen

Av Odd Tore Saugerud |

I bekken mellom store og lille Snellingen ligger restene etter mølla til Snellingsgårdene. Det er bare rester etter møllehuset, og muligens noen stokker som kan ha båret vannrenna. Steinfundamenter er ikke synlige. Kjentmannspost 1992-94.