Gryta i Heggelielva: utsikt oppstrøms mot strykene og skåveggen

Skarp sol og dyp skygge er et problem i trange kløfter som denne. Bildet gir likevel et inntrykk av hvor bratt og tettvokst det er her, og mulighetene for at det dannet seg en tømmervase. Ifølge min far, som var fløter ved Randsfjorden i sine unge dager, var det å løsne en tømmervase risikosport, og fløterne levde et farlig liv med store krav til balanse og rådsnarhet og evne til å «lese» tømmeret.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Okt 2012

Gryta i Heggelielva: utsikt nedstrøms fra kanten av skåveggen

Av Odd Tore Saugerud

Forholdsvis stor vannføring og våte steiner kombinert med sterk og lav sol gjorde fotografering av skåveggen vanskelig. Bildet tatt med kameraet på strak arm ut over skåveggen viser vannføringen og antyder hvor bratt og trangt det er her.

06 Okt 2012

Gryta i Heggelielva: en øvelse i rytmisk sportsgymnastikk med tau

Av Odd Tore Saugerud |

Det er to kvitteringssteder på denne kjentmannsposten 2012-14, ett før det blir bratt, og ett på toppen av skåveggen etter en heller bratt og ganske sleip nedtur. Her «danser» Atie seg ned den siste biten til skåveggen.

08 Okt 2012

På vei tilbake til bygda: utsikt mot Geitøya

Av Odd Tore Saugerud

Dette ble en meget høstlig dag, og her har det begynt å regne. Likevel måtte vi nyte utsikten fra flata nedenfor Manskardet, her mot Geitøya. Den vesle øya til høyre, som nesten henger sammen med Geitøya, heter Bombeøya, ikke et bra navn når Utøya er nærmeste nabo i syd.