Naturens dusj

Det er høst, og vannet flommer friskt mange steder i Marka. Her er vi ved demningen i sydenden av Triungsvann, der assosiasjoner til dusj var fremtredende.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

14 Okt 2012

Rundtur i Kjaglidalen: ulvestua på Isi

Av Odd Tore Saugerud |

Isi er ikke bare søppelmottak for Bærum, men også gårder og små bortgjemte severdigheter. Ulvestua er en av disse, en ulvegrav restaurert til gammel bruksstand. Her mangler bare åtedyret på lemmen midt i grava og et dekke av kvist som gjør grava usynlig for ulven, og som den kan falle gjennom når den kommer. I vått føre er det fordelaktig å ha gode terrengegenskaper for å komme hit, så antall deltagere var her midlertidig kraftig redusert.

14 Okt 2012

Rundtur i Kjaglidalen: sommerfjøset ved Kjaglienga

Av Odd Tore Saugerud

Kjaglienga var det nordligste stedet på dagens rundvandring i Kjaglidalen. Denne ruinen nedenfor og rett før dagens bebyggelse på Kjaglienga har vi sett mange ganger, men ikke visst hva det er. Harald Kolstad kunne fortelle at det er restene av sommerfjøset her.

14 Okt 2012

Rundtur i Kjaglidalen: høstlig stemning ved Isielva

Av Odd Tore Saugerud

Under en rundvandring i Kjaglidalen er det naturlig å krysse elva. Med dagens vær og vannføring var det best å bruke "kavlebrua" syd for Søndre Kjaglia i stedet for vadestedet ovenfor Kjaglienga der blåstien krysser. Det er ingen tvil om at her har høsten allerede kommet ganske langt.