Tveiterfossen i høstflom

Gupuelva er en typisk flomelv med et nedslagsfelt omtrent uten tjern som kan tjene som flomdempere. Etter nattens vedvarende regn var det stor vannføring. Rett innunder fossen som her gjaldt det å være rask om ikke både fotograf og kamera skulle bli våtere enn de hadde godt av.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Okt 2012

Tveiterfossen: Pikene på Broen

Av Odd Tore Saugerud

Pikene på broen har blitt eldre siden Munchs tid, og deltar nå i DNTs seniorturer fra Vestmarksetra til Semsvannet. Her beundres Tveiterfossen i høstflom etter nattens vedvarende og kraftige regn.

17 Okt 2012

Nye Harestua holdeplass

Av Amund Rasten

På Harestua bygger Jernbaneverket ny togstasjon. Denne skal erstatte dagens Harestua stasjon og Furumo holdeplass, da disse ikke lenger tilfredstiller krav til universell utforming, plattformlengde og -høyde. Den nye Harestua holdeplass blir liggende like sør for tidligere Furumo holdeplass, og det bygges et stort anlegg med parkeringsplasser, bussløyfe for avvikssituasjoner, ny tilførselsvei over den tidligere sagtomta og to nye jernbaneunderganger. Skiforeningens skiløype nr. 450 (Harestua [skolen] - Furumo barnehage - Harestua lysløype) skal gå gjennom den nordre jernbaneundergangen, som er dimensjonert for at løypemaskinene skal kunne passere.

16 Okt 2012

Elgjakt - men tid for en kafferast ved bålet

Av Kjersti von Krogh

Ingen elg var tatt av dette jaktlaget i Vestmarka i dag, men 2 dyr var tatt forleden, og ennu er det mange muligheter igjen av årets jakt. Og hyggen med rast ved bålet på Grønland unner de seg gjerne!