Kongevei ved Harestuvannet

Langs gamle riksvei 4 fra Harestua mot Stryken dukker det opp et lite grønt skilt som forteller at her går det en kongevei. Noen steder er det bare en gjengrodd sti, men også et stykke bedre tråkk som på bildet. På gården Stryken møtte veien den gamle konge- og postveien fra Bergen til Christiania, og gikk videre rett sydover Elvann og Kalvsjøen før den kom ned i Øyungen og langs Skarselva til Maridalsvannet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Okt 2012

Oktobersøndag ved Store Skillingen

Av Kjersti von Krogh

Gråvær ingen hindring for naturopplevelser om høsten! Langs østsiden av Store Skillingen går det en vakker og mye brukt tursti i åpent skogsterreng og med fine rasteplasser. Men vannet gikk over sine bredder et par steder, og fotografen måtte vasse med skotøyet i hånden!

21 Okt 2012

Mye vann i Store Skillingen

Av Kjersti von Krogh

Vest for søndre del av Harestuvannet ligger Store Skillingen (248 moh.), best kjent fra start og innkomst for de lange skiturene i Nordmarka Nord. I siste halvdel av oktober er vannet i år mer enn fullt, og det renner friskt gjennom dammen av hugget stein som erstattet den gamle steinkistedammen fra 1877.

21 Okt 2012

Flinke jenter

Av Erik Unneberg

Karoline Kolltveit (til venstre) og Live Krogsrud gjorde en flott innsats med servering til turfolket som strømmet til Nygård i dag.