Store Åklungen: flytetorv og et lite snerr fra syd

Også Store Åklungen lå etter hvert ganske blank og stille med bare et lite vindsnerr i nordenden. Men på veien til Ullevålseter til høyre (øst) for vannet var det stor helgetrafikk av joggere, syklister og vanlige turgjengere.

Store Åklungen: flytetorv og et lite snerr fra syd

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Okt 2012

Lille Åklungen: en blank høstidyll

Av Odd Tore Saugerud

Selv om det ble en grå og nokså mørk høstdag, var det fortsatt noen fargeflekker igjen. Strøm og skum fra bekken i nordenden viser at det har vært bra med nedbør i det siste, men vindstille og det falne treet på tvers sørget for at resten av vannet lå blankt.

21 Okt 2012

Lille Åklungen: en gammel gruve

Av Odd Tore Saugerud

På vestsiden av lille Åklungen, ganske nær demningen, er det en mørk flekk i fjellet. En tur bort dit viste at det er en delvis gjenfylt gruvegang. Når det var drift her, og hva som ble utvunnet, er ikke kjent for oss.

21 Okt 2012

Lille Åklungen: den nye demningen

Av Odd Tore Saugerud

Da den gamle demningen ble utbedret, ble den tettet og gitt et overløp av betong. Man kan vel si at fossen fra overløpet ble fin og at den gamle demningen fortsatt er idyllisk. Betongdelen bryter både i stil og i utførelse, og rekkverk i stål og grov hønsenetting over stupet ved siden av fossen tjener bare sikkerheten. Man får sette sin lit til tiden og voksevillig mose.