Høstmorgen ved Botnetjern

Frost ved Botnetjern i dag morges.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Okt 2012

Høstfoss i Dølebråtbekken

Av Odd Tore Saugerud

I dalen nordvestover fra Mobekken p-plass renner Dølebråtbekken langs veien. Rett etter den lille putten der veien deler seg, deler også bekken seg: Ett løp renner ut i putten, mens det andre fortsetter rundt en liten kolle og danner denne fine fossen ned mot veien. Mesteparten av året er den bare et vannsig, men i snøsmeltingen og etter høstregn kan den være nokså dekorativ.

22 Okt 2012

Gammel hestevei i vestlia på Hansakollen

Av Odd Tore Saugerud

Vestlia på Hansakollen er skikkelig bratt, og ikke et sted hvor man skulle tro at det finnes en nydelig oppmurt tømmervei. Eller kanskje akkurat et slikt sted, ellers hadde den vært ufremkommelig. Opplysningsskiltet sier at ned denne hesteveien ble det i 1930-årene transportert ved og tømmer til bygda fra kollene i nord. Oppbygningen tyder på dyktig håndverk uten bruk av maskiner.

22 Okt 2012

To falne kjemper i lia syd for Gaupekollen

Av Odd Tore Saugerud

Turen fra flyvraket opp lia til minnetavlen for radiostasjonen «Corona», opp på Vittenberkollen og videre til Gaupekollen ble mest tåkeorientering i stor skog, med utsikten begrenset til den nærmeste trestammene. Men langs stien nedover fra utsikten på Gaupekollen fant vi disse to mosegrodde rotveltene.