Ikke blant de høyeste, bare nesten

Kollern (688 moh.) ligger øst for Ølja på grensen mellom Jevnaker og Lunner. Her var det vardeplass i gammel tid og også et skogbrannvakttårn. Fra toppen ser det ut som vi ser ned på Svarttjernshøgda (717 moh.), men den er ca. 30 meter høyere. Kollern er imidlertid mindre bevokst enn storebror, så her får vi følelsen av å være til fjells.

Ikke blant de høyeste, bare nesten

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Okt 2012

Vinteren nærmer seg på Tvetjerna

Av Odd Tore Saugerud |

Det lå allerede et tynt islag over tjernet, og etter dagens snøskur var det også hvitt omkring. Men telelaget på myrene var i best fall svært tynt, og myrene våte.

24 Okt 2012

Speiderhytta «Solbu» ved Tvetjerna

Av Odd Tore Saugerud |

Ved Tvetjerna mellom Øyangen og Rughaug ligger «Solbu», hyttene til Hønefosspeiderne. Gamlehytta øverst var en gave fra Leif Berg, journalist i Ringerikes Blad, 16. juni 1957. Nedrehytta ble bygget og innviet i 1959. På den tiden var det stor aktivitet på hyttene, og jeg var en ganske flittig bruker. Det er godt å se at de fortsatt holdes i god hevd. Sylinderpartiet til en av stjernemotorene på den JU 52 som havarerte 14. april 1940 mellom Rughaug og Vambutjerna var fundament for flaggstanga her da speiderne overtok hytta.

24 Okt 2012

Øyangen: fotspor i nysnøen

Av Odd Tore Saugerud |

Det kom akkurat så mye snø at det var mulig å sette fotspor i den på veien mot Jonsetangen.