Novemberkveld ved Solbergvann

Solbergvann er det langsmale vannet mellom Rundtjern og Skøyenputten øst for Oppsal. En stort sett grå novemberdag ebber ut med et hint av solnedgang i syd.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Nov 2012

Rundtjernbakken

Av Odd Tore Saugerud

Når man ser denne kløften med stupbratte sider og særdeles våt myr i bunnen, er neppe hoppbakke det første man tenker på. Men bildet er tatt fra jernboltene til det nedre festet til ovarennet i Rundtjernbakken, som ble bygget ferdig vinteren 1922. Ovarennet gikk sannsynligvis som en bro over kløften, unnarennet var stupbratt, og overgangen til sletta brå. Her treffer dagens første og siste solstråler øststupet og skogen ovenfor.

16 Nov 2012

Flaggsspett på Knausen

Av Odd Tore Saugerud |

En tur i Østmarka på denne tiden av året går naturlig innom Knausen, se bilde nr. 15325, og dyre- og fuglelivet der. Denne dagen var det også fullt oppmøte der, men så lite lys og så mye fart at det ikke var mulig å ta annet enn bevegelsesuskarpe fartsbilder. Unntaket var denne flaggspetten.

09 Apr 2010

Mange folk deltok på minnestunden

Av Bjørn Norsted

Hvert femte år har det vært arrangert minnestunder ved Bern-støtta. Mange hadde møtt frem her ved 2010-arrangementet 9. april.