Solskinn på Sandviksveien

Det var 15 minusgrader ved Damtjern i dag, men i noen partier på Sandviksveien (som også kalles Skottaveien) kom desembersolen til og sørget for at det var svært behagelig å ferdes her i dag. De flotte skisporene gjorde ikke opplevelsen mindre strålende. Bildet er tatt en kilometer eller så sør for Storflåtan.

Solskinn på Sandviksveien

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

11 Des 2012

Istapper på Stovivollen

Av Odd Tore Saugerud

Avisene skriver om rekordkulde så langt i desember, og kaldt er det og har det vært. Likevel hang det ganske ferske istapper på vindskiene på Stovivollen denne dagen, selv om temperaturen var ned mot -15 °C. Men da vi dro hjemmefra, kom det drypp fra de vindskiene der som var i solen, så selv desembersolen kan det være tak i bare underlaget er mørkt og snøen er lett.

11 Des 2012

En blåkald dag på Ramsåsen: Breimåsan

Av Odd Tore Saugerud

Breimåsan er den største myra på Ramsåsen, og dekker mye av toppen. Her kom kulda virkelig sigende etter at solen gikk ned, og temperaturen gikk ned mot -15 °C med nordasno. Over Breimåsan er det gammel, rødmerket løype fra Stovivollen over Breimåsan syd til stupet mot Jordbru, og videre i en sløyfe tilbake over Breimåsan nord og mot Grønlandsveien nord. Denne løypetraséen ser ikke ut til å bli vedlikeholdt lenger, men myrene er OK for det.

11 Des 2012

En blåkald dag på Ramsåsen: Tjernsøyet

Av Odd Tore Saugerud

Toppen av Ramsåsen er dominert av store myrer. I den østligste og minste av dem ligger et lite tjern, kalt Tjernsøyet på Geodatas kart. Her har solen forlatt myra og tjernet denne desemberdagen, men de siste rødgylne strålene treffer fortsatt trær på ryggen vest for myra.