Køllen: inventar i «kaffidoktorhytte» nr. 10

Bilde nr. 18067 viser tydelig at her er det fritt innsyn i hytta. Slik så det ut denne dagen i 2012, og omtrent slik må det også ha sett ut siste gang den ble brukt i pinsen for et ukjent antall år siden. Blader og bøker ligger der fortsatt, men stearinlysene har blitt mer og mindre grasiøst bøyd i varme sommerdager. Et trist skue som må få være i fred og helst bevares, et minne fra en tid da selv en liten og primitiv hytte på skauen var noe stort og verdifullt og var i hyppig bruk, selv om veien dit kunne være kronglete.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

12 Des 2012

Køllen: «kaffidoktorhytte» nr. 10

Av Odd Tore Saugerud

Enda lenger mot nord ligger hytte nr. 10 nokså bortgjemt blant større og moderniserte hytter. Her har taket og inngangspartiet gitt opp, og redningsforsøket med plastpresenninger av billigste type er ikke helt vel gjennomført.

12 Des 2012

Køllen: utsikt mot «kaffidoktorhytta» på bilde nr. 18065

Av Odd Tore Saugerud

Bak hytta på bilde nr. 18065 har det forholdsvis nylig vært hogst, så her er det litt utsikt mot hytta og Høgbrennåsen på den andre siden av E16. Bildet viser også at denne lille hytta hadde et uthus som er større enn selve hytta, muligens med en stall.

12 Des 2012

Køllen: en liten, men velholdt «kaffidoktorhytte»

Av Odd Tore Saugerud

Videre mot nord langs stupkanten, og noe opp fra stien langs denne, ligger denne lille tømmerhytta. Om lag 20 kvadratmeter stor, nybeiset og frisk i fargen i aftensola.