Stor flatehogst i området ved Eiksbakkseter

Hogsten innover mot Eiksbakksetra er ikke noe beskjedent prosjekt. Denne flatehogsten er i skrålia sydøst for setra. Heldigvis er er det vinterhogst på grunn med tele, ellers hadde nok sporene etter skogsmaskinene vært vesentlig dypere, og kunne gitt opphav til erosjon i sporene og til drenering av området.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

04 Mar 2013

Skogsdrift i området Hestemyr-Eiksbakkseter

Av Odd Tore Saugerud

Det har vært skogsdrift en god stund fra Hestemyr, først i retning Haslumseter, senere mot Eiksbakkseter, og nå også mot Triungsvann. Her kommer skogsmaskinen for transport av tømmer til Eiksbakkseter på løypa fra Triungsvann, mens maskinen for felling og kvisting er i ferd med å felle granene som står inntil løypa lenger bak.

03 Mar 2013

Lindebråte i ettermiddagssol

Av Eivind Molde

Lindebråte er et fint syn i ettermiddagssola her oppe på platået mellom Dal og Myklerud. Bildet er tatt fra en ny parkeringsplass som er opparbeidet 150 meter fra stedet der skiløypa krysser veien (rett ved svingen). Dermed er Lindebråte blitt langt mer aktuelt som startsted for den som skal på tur i retning Måren eller Dalsmåsan og Hasle.

03 Mar 2013

Nye skilt viser vei

Av Eivind Molde

Løypekrysset ved Måren er godt skiltet, takket være Frognmarkas venner. Etter at løypa til Stubberudtjern er opprustet, henger løypenettet i Nesoddmarka og Follomarka sammen. Herfra kan man bl.a. gå helt til Røis, som vi ser.