Bygdeborgen på Djupedalsåsen: stien mot syd, Øvre Kanonvei

Vel nede bratta går det en opparbeidet sti, kalt Øvre Kanonvei, gjennom ura under stupene og ned til Svartdalen. Så lenge det ikke er løv på trærne, er det ganske fin utsikt både mot stupene og i retning Semsvann fra stien. I Svartdalen var det slalåmbakke til ca. 1970.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

12 Mar 2013

Bygdeborgen på Djupedalsåsen: stien mot syd, utsikt mot stupkanten

Av Odd Tore Saugerud

Ute på stupkanten klorer velvoksne furuer seg fast, men livet er hardt her ute. Bilde nr. 18994 ble tatt fra gropa nede i høyre hjørne av dette bildet. Herfra går stien mot venstre (øst) over den lille kollene, og så videre ned bratta på graskledte hyller. I dag var disse delvis dekket av is, og denne stien anbefales ikke før det også blir varmt om nettene.

12 Mar 2013

Bygdeborgen på Djupedalsåsen: stien mot syd, utsikt fra stupkanten

Av Odd Tore Saugerud

Den umerkede stien mot syd på bilde nr. 18993 kommer forholdsvis plutselig ut på stupkanten mot Semsvannet og gir fin utsikt over dette med Tangen i venstre side. De mørke flekkene på vannet er skiløpere og fotgjengere som nyter det fine været. Se også bilde nr. 16663, som er tatt om sommeren.

12 Mar 2013

Bygdeborgen på Djupedalsåsen: stien mot syd

Av Odd Tore Saugerud

Den enkleste adkomsten til og fra bygdeborgen er den blåmerkede stien, som er omtalt under bilde nr. 18991. Et kortere og til dels mer spennende alternativ er å gå videre på den umerkede stien som fortsetter på ryggen mot syd. Til å begynne med veksler den mellom rygger og trange smådaler.