Vintervann til Sarabråten

Ovenfor fossen i bekken fra Hauktjern er det bygget et fint, sirkelrundt basseng for vann til Sarabråten. Selv om bassenget er gammelt og lekker, er fortsatt oppmuringen ganske intakt. Lyden av rennende vann under isen var tydelig i dag, så også etter denne ganske kalde og tørre vinteren ville det vært vintervann til Sarabråten.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

14 Mar 2013

En strålende vinterdag på Hauktjern

Av Odd Tore Saugerud

Med sol fra skyfri himmel, minus åtte grader og tørrsnø, og nordasnoa i ryggen ble tilbaketuren over Hauktjern en vinterlig nytelse. Men det var ikke andre mennesker å se på hele turen her oppe.

14 Mar 2013

Scooterløypa Sarabråten-Hauktjern-Kroktjern

Av Odd Tore Saugerud

På løypekartet er det merket scooterløype Sarabråten-Hauktjern-Kroktjern, og i år var den også kjørt, da med ATV og slådd. Fremdeles grei nok på vannene, men i skogen var den ujevn og nokså hard, og delvis strødd med barnåler som her mellom Hauktjern og Kroktjern. Nå passer den nok best for fotgjengere.

14 Mar 2013

Kroktjern: I natt hadde dyrene dans her

Av Odd Tore Saugerud

I dag var det fullt at dyrespor på den nordøstlige delen av Kroktjern, sannsynligvis spor etter nattens aktiviteter. En ganske kraftig nordasno kombinert med lett nysnø hadde delvis fylt sporene og gjorde sportyding vanskelig, men mye tydet på elg og hare var i hovedrollene. Dessverre ble mange av sporene borte ved nedskaleringen av bildet til markadatabase-størrelse.