Ut av dvalen

Nå springer blåveisen sprunget ut ved Fleskum gård!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Apr 2013

Fyrlykta på Østnestangen i sol

Av Odd Tore Saugerud

Østnestangen gjør seg bra også i dagslys, her sett fra den østligste odden. Kyststien ut hit er ikke overbevisende godt merket, og kan i enkelte partier være lett å miste, selv i dagslys. Terrenget er kronglete og stedvis krevende, men OK når det er tørt. Ryggen Østnestangen har bratte sider med stup og skrenter, og den korteste versjonen av Kyststien krysser ryggen. Her er det bruk for både armer og bein, og særlig nedstigningene kan være harde for knærne. Men også i skumringen med hodelykt var denne stien forsvarlig.

08 Apr 2013

Fyrlykta på Østnestangen i blåtimen

Av Odd Tore Saugerud |

Fyrlykta her ble etablert av Fyrvæsenet i 1899, og ble modernisert til elektrisk drift i 1980. Selv om man nå navigerer med GPS, har den sikkert gjort nytten sin, og den er fortsatt et bra landemerke. Bilde nr. 19262 viser fyrlykta med omgivelser i dagslys.

08 Apr 2013

Utsikt mot Ramvikholmen og Vealøs

Av Odd Tore Saugerud

Det er et vidt utsyn fra Østnestangen, og noe av det som stikker seg ut, er fyrlykta på Ramvikholmen om lag 1,5 km rett øst. Ramvikholmen, Vealøs og Tofteholmen er alle naturreservater. Det var ganske stor trafikk av lasteskip i dette farvannet denne kvelden.