Klart for en ny badesesong

Ulsrudvannet ligger nordvest for Nøklevann, med tilrettelagte badeplasser på bergknatter og sandstrender. To dager med vind og regn, så var isen forsvunnet!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Mai 2013

Jurassic Park i Ulvedalen

Av Kjersti von Krogh

Ulvevassdraget starter i Ullensaker og renner gjennom Gjerdrum og over til Skedsmo helt syd i Ulvedalen. Dalen er meget vill og trang og svært lite tilgjengelig. Tur i området byr på mange fantasifulle steiner og trær, som her syd for Søndre Ulvedalstjern, som vi ser sydenden av på bildet.

30 Apr 2013

Ut mot havet - og inn i mai måned

Av Kjersti von Krogh

Snø i høyden, men sol og glitrende sjø langs Kyststien fra Tofte og ut mot sydenden av Østnestangen. Blåveis og hvitveis og ørsmå museører på trærne gjorde turen fullkommen!

27 Apr 2013

Oslos geografiske midtpunkt

Av Nina Didriksen

Statens kartverk har beregnet at Oslos geografiske midtpunkt befinner seg her, ved Nedre Blanksjø, et lite stykke nordøst for Sognsvann. Her er det bord, benker og en bålplass med kommunal godkjenning. Oslo kommune har nylig avholdt en konkurranse, der billedhugger Jon Gundersen vant med sitt utkast til markering av punktet. Hvis forslaget blir realisert, vil vi få se et omriss av hovedstaden utført i nordmarkitt og med selve midtpunktet i groruditt.