Morgen på spillmyra

Det er 7. mai, men fortsatt liv i orrfuglen, som spilte og sloss i nesten to timer - langt inne i Østmarka.

Morgen på spillmyra

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Mai 2013

Skarlagen vårbeger

Av Odd Tore Saugerud |

– I Asdøljuvet hadde våren bare kommet til deler av juvet. Noen steder var det blåveis, hvitveis, vårkål og gullstjerne, andre steder var dalbunnen fortsatt dekket av is og snø. Ved Høgfossen var det stopp på grunn av kombinasjonen ganske stor vannføring og is/snø i resten av dalbunnen. For denne fargeklatten var kulde og lite sol likevel ingen hindring. Nokså overraskende at det like ved kom en velvoksen buorm blant snøflekkene, typisk med de lyse nakkeflekkene, utypisk mørk, nesten med grønnskjær.

07 Mai 2013

Steinskvett, hann

Av Odd Tore Saugerud |

Nedenfor stupranden rett øst for Høgbrennåsen finnes også store steinurder. Steinskvett er en fugl vi vanligvis forbinder med høyfjellet, men i dette området var det tydeligvis nok stein og utsikt til at den kunne trives og hekke.

07 Mai 2013

Liten salamander, hann, i parringsdrakt

Av Odd Tore Saugerud |

Nedenfor stupranden rett øst for Høgbrennåsen finnes det et system av små putter. Her kan man nyte at våren kommer. I dag var det liten salamander, både hann i parringsdrakt og eggtung hunn, blodigler og buorm, det hele akkompagnert av et fyldig, men utilgjengelig og lettskremt froskekor.