Vårdag på Gaustadmåsan

Gaustadmåsan ligger på østsiden av Nitelva, rett sør for Rotnes. Om vinteren går skiløypen «Nittedal på langs» på østsiden av dette våtmarksområdet, men intens kvitring fra fuglene samt mangel på sne understreker at våren for lengst er i gang her. Vi skimter litt av Varingskollen i bakgrunnen.

Vårdag på Gaustadmåsan

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Mai 2013

Sør-Elvåga i sommerdrakt

Av Lise Henriksen

Etter en lang vårvinter blotter Sør-Elvåga igjen sitt vannspeil. Bare én isflekk igjen i skyggen, lengst sør i det 6,5 kilometer lange Elvåga-vassdraget. Herfra er det ti minutter å gå til Søndre Skytten.

07 Mai 2013

Morgen på spillmyra

Av Lise Henriksen

Det er 7. mai, men fortsatt liv i orrfuglen, som spilte og sloss i nesten to timer - langt inne i Østmarka.

07 Mai 2013

Skarlagen vårbeger

Av Odd Tore Saugerud |

– I Asdøljuvet hadde våren bare kommet til deler av juvet. Noen steder var det blåveis, hvitveis, vårkål og gullstjerne, andre steder var dalbunnen fortsatt dekket av is og snø. Ved Høgfossen var det stopp på grunn av kombinasjonen ganske stor vannføring og is/snø i resten av dalbunnen. For denne fargeklatten var kulde og lite sol likevel ingen hindring. Nokså overraskende at det like ved kom en velvoksen buorm blant snøflekkene, typisk med de lyse nakkeflekkene, utypisk mørk, nesten med grønnskjær.