Hytta "Borgen" - et luftig interiør

Om hytta på bilde nr. 19485 (200 meter øst for Madserud) så ganske bra ut sett fra øst, så viser interørbildet at her er det ikke mye som holder taket oppe. Dette er ingen liten, primitiv hytte, men en hytte med stor stue, kjøkken og soverom, og ovn i alle rommene. Kanskje holdt en forening til her? Maleriet på brannmuren taler i alle fall om hvem som ble CCMester og visemester i 1947 og -48, og hvilke poengsummer de oppnådde. På gamle turorienteringskart er den navnsatt som «Borgen», men kilder som ABleksikon gir ingen hint om hva som foregikk her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Mai 2013

"Borgen" - stor tømmerhytte i forfall

Av Odd Tore Saugerud

I en skaukrull 200 meter øst for Madserud holder denne ganske store tømmerhytta seg noenlunde oppreist. På orienteringskartet fra 1986 er det merket hytte i åpent (ryddet) område her. Nå er rydningen vokst igjen med kratt av blant annet roser og sibirkornell, men hytta henger i pipa, som har sprukket og blitt nokså skjev. På gamle turorienteringskart er den navnsatt som «Borgen».

14 Mai 2013

Uten løvsprett og med rester av is i vika

Av Kjersti von Krogh

Lorttjern ligger vest for Lille Åklungen. Det er midt i mai, og ennu ligger det is innerst i vika, og bjerkene i området har ikke tegn til museører. Noen dager med varmt vær nå vil nok gjøre skogen atter grønn!

14 Mai 2013

Kroktjern: innløpsbekken

Av Odd Tore Saugerud

Innløpsbekken fra nord i Kroktjern er bred og dyp, og ville ikke vært enkel å uten krysse uten en klopp. Den er der heldigvis, og bildet er tatt fra kloppa. Tre forskjellige kart som viser innløpsbekkene angir disse på fire (!) forskjellige steder. Myra var for våt til å undersøke dette mer nøye.