Med utsikt over vakre Ringerike og Holsfjorden

Selv i nedoverbakker er det godt med en pust i bakken etter Manaskardet. Og utsikten over fjord og bygd gjør godt for både øye og sinn.

Med utsikt over vakre Ringerike og Holsfjorden

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Mai 2013

Langs østveggen av Manaskardet

Av Kjersti von Krogh

Manaskardet Nordvest i Krokskogen ned mot Holsfjorden går Manaskardet, og før den bratte nedstigningen ligger en bratt fjellvegg langs østsiden av Manaskardbekken. Vakkert topp-platå langs åsen, hvor høyeste punkt er 518 moh. Tydelige tegn til at dette er et av elgens yndlingssteder!

24 Mai 2013

Vår på Dølerud

Av Tom Stensaker |

Dølerud er en liten idyll i Østmarka mellom Grønmo og Sandbakken. Det er lenge siden det bodde folk her, og stedet bærer preg av forfall.

24 Mai 2013

Jaklefoss: en merkelig jernbeholder

Av Odd Tore Saugerud

Nesten oppe ved Jaklefoss p-plass ligger denne jerndingsen. «Jerndings» fordi jeg ikke helt forstår hva den har vært, med to innløp fra siden og et nærmest venturiformet endestykke. Rester etter en liten demning et stykke lenger ned langs bekken kunne antyde en slags primitiv turbin. Ringeriks-Kraft forteller at ved Jaklefoss ble 5 000 V overføringsspenning nedtransformert til 230 V for første gang i Norge, så en transformatordel med kjøling kan også være en mulighet. Da vi gikk her juni 2003 fant vi flere «dingser», bl.a. et stort jernklammer på stang.