Utsikt fra den østlige kyststien

Den østligste kyststien langs ryggen av Østnestangen mot spissen er den mest kuperte. Den gir også den fineste utsikten, som denne mot Tofte, Oslofjorden og landet på motsatt side ved Son.

Utsikt fra den østlige kyststien

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Mai 2013

Taupassasjen er overvunnet!

Av Odd Tore Saugerud

I Kjentmannshåndboken er ruten til spissen av Østnestangen langs kyststien beskrevet som vanskelig og tøff. Atie med én hofteprotese og et utslitt kne kunne være egnet til å bedømme dette. Her er hun vel oppe taupassasjen mot ryggen av Østnestangen. Konklusjon: Ruten er grei i tørt vær, men vanskeligere tilbake fra tangespissen enn til denne. Blåmerkingen mot tauet ovenfra er mangelfull.

24 Mai 2013

Sommerblomstring i mai

Av Kjersti von Krogh |

I liene opp fra Homledal ved Holsfjorden har sommeren allerede kommet godt i gang. Hvitveisen er på hell, og det er rik blomstring av bl.a. denne erteblomsten, som antagelig er en vårerteknapp. Vanlig blomstring skal være i mai-juni.

24 Mai 2013

På rekke og rad

Av Kjersti von Krogh |

Bregnen strutseving er godt synlig i den norske natur, den kan bli to meter høy, og vokser ofte i store grupper. At de unge skuddene er en delikatesse, er kanskje ikke så godt kjent. De er smakfulle og næringsrike, og smaken sies å minne om en mellomting mellom okra og asparges, og egner seg godt i orientalske retter.