Ærfugl, hunn, med unger

Østnestangen byr ikke bare på utsikt og natur, men også muligheter til å studere fuglelivet om man er tålmodig. Denne dagen var det bra med ærfugl, her en hunn med to meget foretaksomme dununger.

Ærfugl, hunn, med unger

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Mai 2013

Utsikt fra den østlige kyststien

Av Odd Tore Saugerud

Den østligste kyststien langs ryggen av Østnestangen mot spissen er den mest kuperte. Den gir også den fineste utsikten, som denne mot Tofte, Oslofjorden og landet på motsatt side ved Son.

25 Mai 2013

Taupassasjen er overvunnet!

Av Odd Tore Saugerud

I Kjentmannshåndboken er ruten til spissen av Østnestangen langs kyststien beskrevet som vanskelig og tøff. Atie med én hofteprotese og et utslitt kne kunne være egnet til å bedømme dette. Her er hun vel oppe taupassasjen mot ryggen av Østnestangen. Konklusjon: Ruten er grei i tørt vær, men vanskeligere tilbake fra tangespissen enn til denne. Blåmerkingen mot tauet ovenfra er mangelfull.

24 Mai 2013

Sommerblomstring i mai

Av Kjersti von Krogh |

I liene opp fra Homledal ved Holsfjorden har sommeren allerede kommet godt i gang. Hvitveisen er på hell, og det er rik blomstring av bl.a. denne erteblomsten, som antagelig er en vårerteknapp. Vanlig blomstring skal være i mai-juni.