Trehørningsdemningen

Demningen i sydenden av Trehørningen er konstruksjonsmessig en kopi av Småvannsdemningen, tørrmurt med utstikker, og nyere betongdekke på vannsiden og i overfallet. Det er derfor sannsynlig at den er like gammel som Småvannsdemningen, se bilde nr. 19595. En vesentlig forskjell er at Trehørningsdemningen ikke har uttak for rørledning, så dette har vært et rent vannreservoar. Trehørningsdemningen har også hus over løfteverket til bunnluka, som står nesten lukket her. Eldste innskrift på huset er fra 1-6-1938 signert Yngvar Johanessen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Jun 2013

Hvilebenker i Kampesetervika

Av Odd Tore Saugerud

Her i Kampesetervika går vinterstid skiløypa ut på Trehørningen. Den gamle og grå hvilebenken står nok her også vinterstid, mens den gule må være satt ut etter førefall. På den gule står både fiskestang og boks med agn, men det var ingen i nærheten den halve timen jeg var i området. Helt i bakgrunnen skimtes det gamle båthuset og demningen i sydenden av vannet.

10 Jun 2013

Kveldslys på Jerpåsen

Av Nina Didriksen

Til intens fuglesang og i vakkert kveldslys nyter vi utsikten fra Jerpåsen mot Oslofjorden. Denne åsen ligger cirka midt mellom E18/Padderudvannet i sør og Hovdehytta (Solli) i nord. Østveggen er full av skrenter og i min jakt på en geocache måtte jeg utvise stor forsiktighet, men hadde heldigvis "finnerlykke".

08 Jun 2013

Fangst før lunsj

Av Steinar Kjærnsrød |

De tre til høyre på bildet kommer fra dypet av Katnosa, den til venstre fra Ullevål stadion.