Overløpet i Trehørningsdemningen

Bilde nr. 19637 viser at det bare siver litt lekkasjevann gjennom bunnluka. Som dette bildet viser, er det fortsatt så høy vannstand i Trehørningen at det renner ganske friskt i overløpet. Dette er kraftig innsnevret med en 48 x 148 trykkimpregnert planke satt på høykant og skrudd fast med vinklejern. Merkelig at den har overlevd isløsning og vårflom.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Jun 2013

Trehørningsdemningen

Av Odd Tore Saugerud

Demningen i sydenden av Trehørningen er konstruksjonsmessig en kopi av Småvannsdemningen, tørrmurt med utstikker, og nyere betongdekke på vannsiden og i overfallet. Det er derfor sannsynlig at den er like gammel som Småvannsdemningen, se bilde nr. 19595. En vesentlig forskjell er at Trehørningsdemningen ikke har uttak for rørledning, så dette har vært et rent vannreservoar. Trehørningsdemningen har også hus over løfteverket til bunnluka, som står nesten lukket her. Eldste innskrift på huset er fra 1-6-1938 signert Yngvar Johanessen.

11 Jun 2013

Hvilebenker i Kampesetervika

Av Odd Tore Saugerud

Her i Kampesetervika går vinterstid skiløypa ut på Trehørningen. Den gamle og grå hvilebenken står nok her også vinterstid, mens den gule må være satt ut etter førefall. På den gule står både fiskestang og boks med agn, men det var ingen i nærheten den halve timen jeg var i området. Helt i bakgrunnen skimtes det gamle båthuset og demningen i sydenden av vannet.

10 Jun 2013

Kveldslys på Jerpåsen

Av Nina Didriksen

Til intens fuglesang og i vakkert kveldslys nyter vi utsikten fra Jerpåsen mot Oslofjorden. Denne åsen ligger cirka midt mellom E18/Padderudvannet i sør og Hovdehytta (Solli) i nord. Østveggen er full av skrenter og i min jakt på en geocache måtte jeg utvise stor forsiktighet, men hadde heldigvis "finnerlykke".