Øya i Byvann

Rett nord for utløpet av Slåttmyrbekken ligger den eneste øya i Byvann. Området med siv ser vassbart ut, men her er drikkevann og bading forbudt. Den lille knausen i forgrunnen ville vært en fin raste- og stupeplass om det ikke var for forbudene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Jun 2013

Slåttmyrbekken, utløpet i Byvann

Av Odd Tore Saugerud

Ved utløpet av Slåttmyrbekken i Byvann er det idyll en sommerdag, men det blankskurte flaberget viser at bekken jevnlig er stor nok til at mosen ikke får tak til å gro. Legg merke til at gresstustene også er bøyd i vannets strømningsretning.

11 Jun 2013

Slåttmyrbekken

Av Odd Tore Saugerud

Veggene er stupbratte i kløften i nedre del av Slåttmyrdalen, men på sydsiden er det ett sted mulig å ta seg ned uten klatreferdigheter. I bunnen renner Slåttmyrbekken i småfosser. Vannføringen er ganske liten for tiden, men det var tydelige spor i form av bøyde gresstrå om at den hadde fylt hele bunnen tidligere i sommer.

11 Jun 2013

Slåttmyrdalen, en trang kløft

Av Odd Tore Saugerud

Litt nord for midten av Byvann går veien til Kampeseter over en liten bro. Om du tar deg tid til å se litt nærmere etter, finner du under den en trang kløft med stupbratte vegger og med en bekk i bunnen. Dette er nedre del av Slåttmyrdalen med Slåttmyrbekken, som rimelig nok kommer fra Slåttmyra vest for de tre(!) Tvillingtjerna. Her er bokstavelig talt et oversyn over kløfta, med Byvann mellom trærne i øvre del av bildet.