Byvannsdemningen, tørt overløp, minstevannføring gjennom bunnluke

Som bilde nr. 19650 viser, er overløpet i Byvannsdemningen nå tørt, men det renner likevel bra i bekken/elva nedenfor. Vannet kommer ut i åpningen i muren ved skuret ved elveleiet. Interessant nok kom det flyvende en middels stor rovfugl fra demningen to ganger mens jeg var der. Kan demningen gjemme et rede?

Byvannsdemningen, tørt overløp, minstevannføring gjennom bunnluke

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Jun 2013

Byvannsdemningen

Av Odd Tore Saugerud

Som Aurevannsdemningen er Byvannsdemningen en demning av armert betong, og sannsynligvis bygget samtidig med denne i forbindelse med drikkevannsforsyningen i Bærum i 1960. Det har til nå ikke vært mulig å finne konkrete data og dimensjoner på Internett om dette, men informasjoner om denne demningen og de andre i Trehørningsvassdraget vil bli oppdatert om jeg finner slike.

11 Jun 2013

Øya i Byvann

Av Odd Tore Saugerud

Rett nord for utløpet av Slåttmyrbekken ligger den eneste øya i Byvann. Området med siv ser vassbart ut, men her er drikkevann og bading forbudt. Den lille knausen i forgrunnen ville vært en fin raste- og stupeplass om det ikke var for forbudene.

11 Jun 2013

Slåttmyrbekken, utløpet i Byvann

Av Odd Tore Saugerud

Ved utløpet av Slåttmyrbekken i Byvann er det idyll en sommerdag, men det blankskurte flaberget viser at bekken jevnlig er stor nok til at mosen ikke får tak til å gro. Legg merke til at gresstustene også er bøyd i vannets strømningsretning.