Alt dette kan man se fra Tømmerås!

Tømmerås er det høyeste utsiktspunktet i Ski kommune, og har derfor blitt hedret med kart og sikteplate. Denne dagen virket de bare som appetittvekkere, for det var så disig at Kolsås var den fjerneste åsen som kunne bestemmes med noen sikkerhet. Men ta turen dit en klar høstdag i stedet!

Alt dette kan man se fra Tømmerås!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Jul 2013

Langtur via Nannestad

Av Eivind Molde |

André van Leeuwen startet i Nederland 21. juni. I kveld er han kommet fram til Piperudkrysset i Nannestad, og spør om gode tips for ferden videre til Bergen. Han har syklet gjennom Baltikum, via St. Petersburg og videre gjennom Finland og Sverige. Fra Bergen blir det fly til Skottland, og så skal han sykle både der, i Irland og Frankrike før han etter planen er tilbake i Nederland 21. september. (Rådet ble i første omgang å sykle til Maura og ta Gamle Hadelandsveg og Oppdalslinna til Skjerva og Roa.)

29 Jul 2013

Hvite vannliljer og bevergnag ved midtre Tretjern

Av Odd Tore Saugerud

Tretjern er det mange av i Østmarka. Dette er det midtre av Tretjerna nordvest for Tømmerås. Beveren hadde gjort en jobb med å felle bjørkene langs østbredden, men det var en stund siden, og vi så ingen ferske gnag.

29 Jul 2013

Ny trekkflåte ved Svartoren

Av Odd Tore Saugerud

Flåten som fungerer som ferge mellom den østlige og vestlige delen av blåstien Bysetermosen - Tømmerås, har blitt fornyet med trykkimpregnert dekk. Her prøveseiler kaptein Atie og inspiserer samtidig trekktauene. Flåten var godt manøvrerbar, også i vindkulene som kom langsetter Svartoren i dag.