Søndre Otertjernsåsen (531 moh.) med furua

På den Søndre Otertjernsåsen er det først og fremst den forblåste tørrfurua med grener bare mot sydvest som fanger oppmerksomheten. I tillegg er det to bolter, den ene med gul bakgrunn. Et bilde fra 1995 viser at furua da fortsatt hadde barnåler. Utsikten fra toppen og toppartiet er nokså begrenset. Selv om det ikke går sti eller tråkk til toppen, var den greit tilgjengelig fra skiløypa fra nordvestsiden der stupveggen slutter.

Søndre Otertjernsåsen (531 moh.) med furua

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Aug 2013

Augustsommer ved Sognsvann

Av Kjersti von Krogh

Yrende liv av unge og gamle rundt Sognsvann denne deilige formiddagen i slutten av august. Ingen høsttegn å spore, vi nyter siste rest av sommeren 2013 i fulle drag!

20 Aug 2013

Vannymfepar i parringslek: undervannslek eller egglegging?

Av Odd Tore Saugerud |

Etter hvert forsvant vannymfeparet videre nedover til de var helt under vann. Som bildet viser, var det flere par som viste samme oppførsel. Var dette en del av parringsleken, eller var det egglegging som fant sted? Jeg hadde ikke muligheter til å «forske» mer på det. Men etter en stund under vann, krøp paret opp igjen, og fløy videre til et annet strå. Det skjer mye i og ved et skogsvann, slik som her ved Stemnålstjern, om man tar seg tid til å se nærmere etter.

20 Aug 2013

Vannymfepar i parringslek: på vei til å havne i vannet?

Av Odd Tore Saugerud |

Etter å ha sittet en stund i hvilestillingen, begynte vannymfeparet å gli nedover strået de satt på. Her er det rett før hunnens vinger rører vannet. Utslitte, nær katastrofe? Libeller som flyter døde på vannet er ikke et uvanlig syn. Dette utspant seg ved Stemnålstjern.