En fin rasteplass syd på Søndre Otertjernsåsen

Søndre Otertjernsåsen har svært bratte sider med stuprekker mot vest og øst. Åsryggen mot syd er også bratt, men grei å ta seg både opp og ned. Et stykke nedenfor toppen er det et slettere parti med rester etter bål og bra utsikt mot Otertjernene. Hit går det også en tydelig og god sti til skaret mellom Søndre Otertjernåsen og Stuteskallen. Deretter forsvant sti og fremkommelighet i en av de verste og mest uryddige tynningshogster som vi har opplevd, og vi har opplevd mange!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Aug 2013

Søndre Otertjernsåsen (531 moh.) med furua

Av Odd Tore Saugerud

På den Søndre Otertjernsåsen er det først og fremst den forblåste tørrfurua med grener bare mot sydvest som fanger oppmerksomheten. I tillegg er det to bolter, den ene med gul bakgrunn. Et bilde fra 1995 viser at furua da fortsatt hadde barnåler. Utsikten fra toppen og toppartiet er nokså begrenset. Selv om det ikke går sti eller tråkk til toppen, var den greit tilgjengelig fra skiløypa fra nordvestsiden der stupveggen slutter.

22 Aug 2013

Augustsommer ved Sognsvann

Av Kjersti von Krogh

Yrende liv av unge og gamle rundt Sognsvann denne deilige formiddagen i slutten av august. Ingen høsttegn å spore, vi nyter siste rest av sommeren 2013 i fulle drag!

20 Aug 2013

Vannymfepar i parringslek: undervannslek eller egglegging?

Av Odd Tore Saugerud |

Etter hvert forsvant vannymfeparet videre nedover til de var helt under vann. Som bildet viser, var det flere par som viste samme oppførsel. Var dette en del av parringsleken, eller var det egglegging som fant sted? Jeg hadde ikke muligheter til å «forske» mer på det. Men etter en stund under vann, krøp paret opp igjen, og fløy videre til et annet strå. Det skjer mye i og ved et skogsvann, slik som her ved Stemnålstjern, om man tar seg tid til å se nærmere etter.