Historisk klokke

Oldtidsveien over Gjelleråsen går gjennom et trangt skar, Kongedalen. Her er veien så trang at den var "enveiskjørt". Det var nemlig vanskelig for to hester å passere hverandre. Øverst og nederst i dalen var det derfor satt opp klokker, slik at den som ringte først, hadde forkjørsrett.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Sep 2013

Utsyn mot høstlige Abrahamshaugen

Av Nina Didriksen

Vest for Tverrsjøen ligger Abrahamshaugen. I lia sørøst for toppunket (642 moh.) kan vi fremdeles se restene av plassen Korsgranbråtan (se www.skiforeningen.no/marka/showpoi.cgi?id=123). Der bodde Abraham Larsen Korsgranbråtan og kona Helleborg Bentsdatter på midten av 1800-tallet. Her var det en kjentmannspost for ca. ti år siden. Et av dagens turmål var geocachen på toppen. Vind, tåke og regn preget en heller mennesketom nordre del av Marka i dag.

14 Sep 2013

Grønt i Kongedalen

Av Erik Unneberg

Oldtidsveien mellom Stovner og Lahaugmoen går blant annet gjennom Kongedalen, et skar sørvest for toppunktet i Gjelleråsmarka. På hver side av den noe ulendte stien er det grønnfargen som dominerer.

15 Sep 2013

Grå morgen ved Jonsetangen

Av Torgeir Stenstad

Neppe noen båttur i dag, tåka henger over Nyseteråsen og med regn i lufta, er det klare signaler på at sommeren er over.