Vid utsikt fra Krokskollen

Utsikten fra selve toppen på Krokskollen er begrenset av furuskog, men går du på ryggen mot øst, kommer du til åpne områder med fin utsikt over Lommedalen og mye mer. Mest typisk er Kolsås og Oslofjorden mot Drøbak i venstre side av bildet. Den grønne flekken med hus til høyre for midten av bildet er plassen Jorbærhaugen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Sep 2013

Velkommen til Krokskollen!

Av Odd Tore Saugerud

Til Krokskollen 390 moh. fører knapt nok et tråkk, men likevel står kaffekjelen klar når du kommer opp dit. Ved, fyrstikker, vann og kaffe må du ordne med selv.

27 Sep 2013

Øyungen fylles opp igjen

Av Kjersti von Krogh

Demningen syd i Øyungen ble bygget i 1916, og har det siste halvåret vært gjennom rehabilitering og vedlikehold, og vannet har vært kraftig nedtappet. Nå nærmer det seg avslutning på arbeidet, og vannet fylles sakte men sikkert opp igjen.

27 Sep 2013

Utsyn fra det vestligste utspring av Maridalsalpene

Av Kjersti von Krogh

Øyungskollen (430 moh.) er nok den toppen i Maridalsalpene som flest har sett opp på og færrest ned fra! Langturer på ski gjennom Nordmarka ender gjerne via Kikut og ned til Skar i Maridalen, og på vår vei over Øyungen ser vi den ruvende åsen vest i Maridalsalpene. Fin høsttur oppover fra Skar til fots gjennom gammelskog, kløfter og skar belønnes med vid utsikt over Øyungen mot Kobberhaugene og Tryvannstårnet.